Home » Vinted vondst! Toverstok van Bunty Boadacre gesigneerd door Victoria Yeates

Vinted vondst! Toverstok van Bunty Boadacre gesigneerd door Victoria Yeates

Gesigneerde toverstok Bunty Boadacre

Ooit hoop ik zelf een klein Harry Potter museum te hebben, maar voor het zover is moet ik heel veel bijzondere, toffe en unieke props en replica’s verzamelen. Dit doe ik door regelmatig te shoppen bij mijn favoriete magische webshops, maar ook door – nu ga ik je een geheimpje vertellen – regelmatig tweedehands websites af te struinen zoals Vinted en Marktplaats. Dit keer vond ik iets wel héél bijzonders via Vinted: namelijk een gesigneerd exemplaar van de toverstok van Bunty Boadacre met een handtekening van Victoria Yeates die de rol van Bunty vertaald in de Crimes of Grindelwald en Secrets of Dumbledore films!

Bunty Boadacre

Ik vind Bunty een heel leuk personage. Wat mij betreft is haar rol in de films veel te klein en zou ze veel meer in beeld mogen zijn. Gelukkig is haar rol in de Secrets of Dumbledore film een stuk groter! Misschien komt het omdat ik me graag in haar schoenen zou verplaatsen. Ik bedoel, wie zou nou niet de assistente van Newt Scamander willen zijn? Dat wil toch iedereen! Daarnaast komt Bunty op mij over als een hele lieve, zorgzame, betrouwbare en vreedzame vrouw. Een tikkeltje onzeker en een beetje vreemd misschien, maar daar kan ik me wel in vinden. Of misschien komt het omdat ze, net als ik, een Huffelpuf is, maar ik zie veel raakvlakken tussen Bunty en mezelf.

Bunty is geboren rond de jaren 1900 en vlak nadat ze van Zweinstein kwam is aan het werk gegaan sinds als Newt’s assistent en helpt ze hem te zorgen voor de magische beesten die hij onderzoekt voor zijn boek. In de serie merk je duidelijk dat Bunty stiekem een beetje verliefd is op Newt door de manier waarop ze praat en naar hem kijkt.

Nog een grappig feitje over Bunty. Bunty’s naam stamt af van het werkwoord bunting – wat natuurlijk een engels werkwoord is. Bunting is een vorm van dierengedrag dat je bij katten ziet. Het gaat hierbij om het fenomeen waarbij katten met hun wangen langs de rand van tafels, kasten of deurposten lopen om hun geur achter te laten. Hiermee bakenen katten hun territorium af. Ik vind het super leuk dat J.K. Rowling zo bewust over de namen van de personages heeft nagedacht. Toen ik de naam ‘Bunty’ voor het eerst hoorde, vond ik hem meteen al leuk, maar toen ik erachter kwam dat de naam is afgeleid van een Engels werkwoord dat kattengedrag predikt, vond ik de naam alleen nóg maar beter bij haar passen.

Bunty Boadacre toverstok

De toverstok van Bunty Boadacre

De toverstok van Bunty Boadacre vind ik erg mooi vormgegeven. Ik durf bijna wel te zeggen dat ik het één van de mooiste toverstokken uit de Fantastic Beasts serie vind. Misschien behoort hij zelfs wel tot mijn top drie favoriete toverstokken uit de gehele Wizarding World. Naast dat ik de vormgeving van de stok echt prachtig vindt, past de stok ook erg goed bij het personage. In vergelijking met veel andere toverstokken uit de Fantastic Beasts reeks, is Bunty’s toverstok heel natuurlijk. Een eigenschap die goed bij haar past. De toverstok is eigenlijk vrij eenvoudig op het ‘handvat’ na. Het houten handvat is bedekt met takjes en blaadjes en aan het einde zit een knop in de vorm van een klein dennenappeltje. Verder is het niet bekend hoe lang, van welk soort hout en waar de kern van haar toverstok van gemaakt zijn. De toverstok ziet er ontzettend echt uit, alsof hij van echt hout is gemaakt en daarvan ben ik onder de indruk. Ik heb meerdere toverstokken in mijn collectie en deze ziet er toch wel het meest “echt” uit.

De stok zit veilig in zijn magische opbergdoos met een velvet bekleedde binnenkant en de satijnen franjes. De toverstok is van The Noble Collection en is nog verkrijgbaar – maar dan natuurlijk zonder de handtekening van Victoria Yeates!

“No one can know everything, not even you.”

Bunty Boadacre, Secrets of Dumbledore

De toverstok, of beter gezegd de doos, is gesigneerd door Victoria Yeates, de actrice die Bunty speelt in de Fantastic Beasts filmreeks. Bovenaan staat de quote “No one can know everything, not even you”. Daarmee refereert ze natuurlijk naar Newt. Eronder staat de naam van het personage Bunty Boadacre en rechtsonder staat haar echte naam in de vorm van haar handtekening Victoria Yeates.

Ik kan je niet vertellen hoe blij ik ben met deze vondst! Wat een gelukje! Toen ik in Londen was en naar de winkel van The Noble Collection ging, zag ik daar allemaal prachtige display’s. Ook een display met allemaal gesigneerde toverstokken. Sindsdien is de jacht op gesigneerde toverstokken begonnen. Alleen had ik geen flauw benul hoe ik ooit aan gesigneerde toverstokken moest komen. Ik ga niet zo vaak naar evenementen waar acteurs komen – hmm misschien moet ik daar toch eens verandering in brengen… – en gesigneerde toverstokken liggen nou eenmaal niet voor het oprapen. Zeker niet als je zo’n kritische verzamelaar bent als ik. Ik wil namelijk eigenlijk alleen maar de Ollivanders editie toverstokken. Maar met een flinke dosis geduld, veel scrollen op Vinted en Marktplaats en een klein beetje geluk kom je een heel eind. Zo blijkt maar weer! Nog eventjes en je kunt mijn mini Harry Potter museumpje komen bezoeken hoor!

Verzamel jij handtekeningen van bekende acteurs?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *