Home » Professor Dolores Umbridge kop en schotel review

Professor Dolores Umbridge kop en schotel review

Dolores Umbridge tea set

Sommige Harry Potter personages zijn voor verzamelaars interessanter dan andere. Dit omdat sommige personages nou eenmaal erg geliefd zijn onder Harry Potter fans. Denk bijvoorbeeld aan Luna Lovegood of de Weasley twins. Dit resulteert er vaak in dat items of merchandise met betrekking tot dit personage meer geld waard zijn (of worden) dan items van andere personages. Dit geldt overigens ook voor personages die juist niet geliefd, maar eerder gehaat worden door de fans; zoals professor Dolores Umbridge. Maar niet alleen daarom verzamel ik graag alles wat met professor Umbridge te maken heeft. Alleen al de aestatics van haar zijn voor mij een reden om items van dit personage te verzamelen. Ik bedoel roze en katten… moet ik hier écht nog veel meer over zeggen…?

Dolores Umbridge kop en schotel

Thee drinken met professor Dolores Umbridge’s thee servies

Mijn verzameling Professor Umbridge items is nog maar klein. Het meeste heb ik zelfs in de afgelopen weken pas aan mijn collectie toegevoegd zoals haar toverstok. Tot voor kort had ik nog helemaal niets in mijn complete Harry Potter verzameling dat gerelateerd is aan dit personage. Maar nu wel! Tijdens mijn bezoek aan de Harry Potter Studio Tour in Londen kocht ik namelijk deze Umbridge kop en schotel set met een illustratie van professor Umbridge erop. Met deze theekopjes hebben ze echt geprobeerd de kopjes waar professor Umbridge in de films uit drinkt na te maken, maar dan met een kleine twist! De kopjes in de films hebben natuurlijk geen afbeelding van Umbridge haar hoofd erop staan. Deze kopjes wel en schreeuwen dan ook van alle kanten “Dolores Umbridge” als je het mij vraagt.

Het kantoor van professor Umbridge zou in eerste instantie een plek zijn waar je liever niet komt. Er gebeuren immers alleen maar nare dingen in het kantoor van professor Umbridge. Toch zou ik haar kantoor maar wat graag nabouwen in mijn vitrinekast. Niet dat ik zelf nou zo’n grote fan ben van de kleur roze, maar je kunt niet ontkennen dat ze geen stijl heeft. Het is alsof je door een roze bril kijkt als je haar kantoor binnenkomt. Roze muren en gordijnen, een roze vloerkleed, tientallen kattenbordjes aan de muren en kitscherige kopjes waar ze roze thee uit drinkt. Roze, roze en nog meer roze. Vijftig tinten roze!

De Umbridge kop en schotel komen in een prachtige roze – dugh! – opbergdoos. Op de doos staat dezelfde illustratie van Dolores Umbridge en tref je hetzelfde roze bloemetjes design als op de kopjes. Door de prachtige vormgeving zou ik deze doos nooit weggooien (nou doe ik dat sowieso al nooit met verpakkingen van verzamelitems – want je weet maar nooit), maar deze zou ik zeker nooit wegdoen.

Professor Umbridge theeservies

Deze theekopjes zijn een goed begin van mijn professor Umbridge collectie. Hier kan ik een fantastische display mee maken in mijn vitrinekast. Ze geven de plank meteen Dolores Umbridge vibes. Ik vind ze dan ook echt een fantastische toevoeging aan mijn collectie. Ik vind het leuk om de kopjes gestapeld in mijn kast te zetten samen met haar prachtige, stijlvolle toverstok ernaast.

Kop en schotel Umbridge

Dolores Umbridge kop en schotel thee set

De kop en schotel zijn gemaakt van porselein en zijn dus erg breekbaar. De schoteltjes hebben een roze rand met een typisch professor Umbridge bloemetjes design en een gouden randje. Op de kopjes tref je dezelfde bloemetjes en gouden details en een illustratie van Dolores Umbridge zelf. Alhoewel ik de illustratie van professor Umbridge erg mooi getekend vindt, had ik het nog leuker gevonden als het een illustratie van een kat was geweest. Nu tref je alleen aan de binnenkant van het kopje, op de bodem, een kleine illustratie van een kat. Maar heel eerlijk gezegd denk ik dat ze de fans een groter plezier hadden gedaan met een illustratie van een kat in plaats van professor Umbridge.

Naast dat de kopjes prachtig staan in mijn vitrinekast, zou je ze natuurlijk ook kunnen gebruiken om echt thee (of iets anders) uit te drinken. Zelf zou ik dit nooit doen, omdat ik de kopjes in mint staat wil houden. Maar ook omdat ik veel te bang ben dat ik er per ongeluk één kapot laat vallen. Zo onhandig ben ik wel. Als dat zou gebeuren, zou ik mezelf echt voor eeuwig vervloeken. Maar mocht je ooit een Harry Potter themafeestje of een theekransje organiseren, kan ik me voorstellen dat je de thee graag hierin serveert.

Deze kop en schotel zijn onderdeel van een compleet thee servies, maar voor de hele set had ik niet genoeg ruimt in mijn handbagagekoffertje. Gelukkig zijn alle onderdelen van de set los verkrijgbaar! De complete Dolores Umbridge tea set kost £ 150.00 pond en is verkrijgbaar bij Harry Potter Warner Bros Studio Tour in Londen. Je kunt de set ook online bestellen via de website harrypottershop.co.uk.

Wat vind jij van deze typische Dolores Umbridge theekopjes? Zou jij ze kopen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *