Home » Samen uitpakken! Spelunca Art Demiguise doll

Samen uitpakken! Spelunca Art Demiguise doll

Afgelopen week ontving ik een heel speciaal pakketje! Voor mijn verjaardag heb ik van mijn vriend namelijk een levensechte Demiguise doll van Spelunca Art gekregen – OMG! Ik heb er even op moeten wachten, maar nu is hij er dan eindelijk en in deze blogpost ga ik hem samen met jou uitpakken.

Demiguise art doll

Lesje Fabeldieren en Waar Ze Te Vinden

Natuurlijk zagen we in de Harry Potter reeks ook al bijzondere wezentjes voorbij komen, zoals onder andere de Mandrakes, Terzielers en Pygmy Puffs, maar in de Fantastic Beasts films hebben de creaties een veel grotere rol en worden de beesten veel meer uitgediept. Daarom vind ik de Fantastic Beasts films ook zo… ja fantastisch dus!

Nooit gedacht dat ik een magical beast uit Fantastisch Beasts zou adopteren, maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Vanaf het eerste moment dat ik een Demiguise in de Fantastic Beasts film Crimes of Grindlewald zag, was ik op slag verliefd. Het wezentje doet me denken aan een luiaard en een aapje tegelijkertijd en door zijn liefdevolle eigenschappen voel ik mij gewoon heel erg tot het beestje aangetrokken. De Demiguise is wat dat betreft echt mijn favoriet als het aankomt op magische beesten. Alhoewel ik de Niffler in mij ook niet helemaal kan onderdrukken.

Voordat ik weet hoe ik voor mijn nieuwe huisdier moet zorgen heb ik nog wel een lesje nodig uit Newt’s boek Fabeldieren en Waar Ze Te Vinden. Volgens Newt Scamander is de Demiguise een vreedzaam, aapachtig wezen dat het vermogen heeft om onzichtbaar te worden. Van de haren van de Demiguise kunnen onzichtbaarheidsmantels gemaakt worden en van de tinctuur van een Demiguise kan een toverdrank gebrouwen worden. Demiguises hebben precognitief zicht. Dat wil zeggen dat ze weten wat er op korte termijn gaat gebeuren zonder dat de gebeurtenis zich heeft voorgedaan. Dit maakt het extra lastig om een Demiguise te vangen. Niet alleen kunnen ze zichzelf onzichtbaar maken. Maar een Demiguise kun je dus alleen vangen door compleet onvoorspelbaar te zijn.

De zorg voor een Spelunca Art Demiguise Doll

Hoe je voor je nieuwe magische huisdier moet zorgen wordt uitgelegd in een leuk gedichtje. Het gedichtje is geprint op perkamentpapier dat tandjes heeft en een tong! Deze details maken de uitpakbeleving van deze pop nóg magischer en door het lezen van het gedichtje voelde ik me echt een beetje betoverd – zo leuk gedaan! Al met al komt het erop neer dat als je deze pop beschouwd als echt kunststuk, de pop nooit kapot zal gaan. Zolang je de instructies voor de zorg voor magische beesten netjes opvolgt, zul je de rest van je leven kunnen genieten van je Demiguise Doll van Spelunca.

Spelunca Art

Spelunca Art Demiguise doll

Praktische Zaken en Waar Ze Te Vinden

Normaal gesproken heb je in het Verre Oosten de meeste kans om een Demiguise te vinden, maar die van mij komt meer uit het Zuiden, namelijk uit Spanje. En houd er trouwens rekening mee dat je erin getraind moet zijn om een Demiguise te vinden en dan ook nog te vangen. Omdat Demiguises onzichtbaar kunnen worden, is het knap lastig om er eentje te vinden en te vangen. Mijn Demiguise komt dus uit Spanje van Spelunca Art en is geboren in mei. Spelunca Art is een Etsy shop en wordt gerund door Lucas en Marilia. Twee ware tovenaars. Deze mensen brengen de magische beesten uit de Fantastic Beasts films tot leven met handgemaakte poppen. Aan elk detail wordt gedacht. Van de vingernageltjes die elk met de hand geschilderd zijn tot aan z’n prachtige wenkbrauwen. De details en de kwaliteit van deze handgemaakte magische beesten is ongekend. Buitengewoon goed.

O… en weet je wat pas écht betoverend is aan deze Demiguise pop? Behalve dat zijn ogen super veel diepgang en details hebben en ze regelrecht je ziel in kijken, geven ze ook nog eens licht in het donker!

Een verhaal met een staartje…

Het verhaal achter dit bijzondere en magische verjaardagscadeau heeft letterlijk een staartje. Sinds een aantal jaar kijk ik graag naar de video’s van Cherry Wallis op Youtube – volgens mij op dit moment de grootste Britse Harry Potter Youtubester. Toen zij op een dag een video plaatste waarin ze een levensechte Demiguise pop ging unboxen, wist ik het meteen: ik wil ook een Demiguise! En dus maakte ik er mijn missie van en ging ik op jacht naar de Demiguise. Ik kwam erachter waar ze vandaan kwamen, een Etsy shop genaamd Spelunca Art en ik begon de makers te volgen via instagram. Daar houden ze al hun fans op de hoogte van alle magische beesten die ze maken. Een aantal keer per jaar lanceren ze een partij poppen. Niet alleen van de Demiguise, ook mooncalfs, Nifflers, Occamy’s en andere magische creaties. Het aantal beschikbare exemplaren in zo’n partij is beperkt. Dit komt door de hoeveelheid tijd en werk die in elke pop zit. Na lancering zijn de poppen binnen enkele minuten uitverkocht. Je moet er dus snel bij zijn…

… Maar op het moment van de drop van deze partij, was ik in Londen. Niet echt de ideale omstandigheden om klaar te zitten achter mijn laptop. Daarom had ik mijn vriend geinstrueerd – of beter gezegd opdracht gegeven – om het voor mij te doen. Bovendien zou het zijn verjaardagscadeautje voor mijn verjaardag zijn. Terwijl ik in de trein zat vanuit Londen naar het vliegveld kreeg ik een app’je van mijn vriend dat de pop behoorlijk wat galjoenen kostte en dat alles binnen enkele minuten was uitverkocht. Ik was een klein beetje teleurgesteld, maar tegelijkertijd had ik begrip voor de situatie. Ik wil hem net een berichte terugsturen en hem bedanken dat hij het geprobeerd had, toen hij mij de orderbevestiging stuurde. Ik keek hoofdschuddend naar mijn telefoon en begon te lachen. Het was hem wel gelukt!

De boodschap die ik je hiermee wil meegeven is, mocht je ook graag één van de magische creaties van Spelunca Art willen aanschaffen, houd hun instagrampagina dan goed in de gaten. Via instagram kondigen ze de datum en het tijdstip van de volgende drop aan. En zorg dat je dan ook stipt op tijd ben. En twijfel niet. Stop het product in je winkelmandje en reken meteen af!

Demiguise doll

Ik zal er geen geheim van maken, je moet een flinke duit in het zakje doen of je bankrekening bij Goudgrijp plunderen. Deze Demiguise Doll van Spelunca Art is behoorlijk prijzig, maar dat is ook niet zo gek als je ziet hoeveel liefde, tijd en aandacht hierin is gestoken. Schrik niet, maar deze pop kostte ruim € 500,- en is daarmee met afstand nu mijn duurste en meest waardevolle bezit in mijn collectie. Nou is dit natuurlijk ook niet zomaar een pop of een stuk speelgoed… Dit is echt een kunstwerk en naar mijn mening het geld echt waard! Ik zal ook niet ontkennen dat ik in de toekomst nog meer magische beesten van Spelunca Art wil adopteren want ook de Mooncalf die zij maken is waanzinnig!

Ik ben nog op zoek naar een leuke naam voor mijn Demiguise. Weet jij een leuke naam voor hem? Laat het weten in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *