Home » House of MinaLima in Londen

House of MinaLima in Londen

House of MinaLima Londen

Als je een fan of liefhebber bent van de tovenaarswereld uit Harry Potter, heb je ongetwijfeld wel eens van ze gehoord. Miraphora Mina en Eduardo Lima. Of te wel, MinaLima. Het duo dat samen alle props en attributen in de films heeft vormgegeven. Denk hierbij aan props zoals de welbekende chocoladekikkers, de producten uit de fopshop van de Wemel-tweeling, maar ook de honderden verschillende toverdranken labeltjes op alle flesjes en potjes in Sneep’s voorraadkast, de Marauders Map en de Quibbler. Ook hebben ze alle magische beesten uit Fantastic Beasts tot leven gewekt. Alles wat met de vormgeving van de Wizarding World te maken heeft, komt van dit duo. Als een echte fan is een bezoek aan hun betoverende winkel in Soho in Londen dan ook echt een must. Omdat ik begrijp dat niet iedereen de mogelijkheid heeft om fysiek via dreuzeltransport naar Londen af te reizen voor een bezoek aan House of MinaLima, geef ik je aan de hand van foto’s een kleine rondleiding en laat ik je mijn collectie MinaLima art prints zien.

Harry Potter galerie House of MinaLima

House of MinaLima is gevestigd aan Wardourstreet 157 in Soho in Londen en is naast een winkel, ook een galerie. Eigenlijk zou je kun zeggen dat het een klein Harry Potter museum is waar je gratis naar binnen mag. Des te meer reden voor een bezoek aan deze magische plek!

Je kunt er o.a. Harry Potter stationary kopen zoals notitieboekjes en kaarten. Ook kun je er natuurlijk de MinaLima uitgaves van de Harry Potter boeken kopen – met handtekening! – en verkopen ze exclusieve (gesigneerde) art prints van props uit Harry potter en Fantastic Beasts. Als je geluk hebt zijn Minaphora en Eduardo er zelf ook en kun je je print of andere aankopen door hen laten signeren – hoe tof is dat?! Mocht je niet genoeg dreuzelgeld hebben, kun je er natuurlijk ook naartoe gaan om de art prints aan de muur te bewonderen, want dat zijn ware kunstwerken an sich! Maar is afreizen naar naar Londen voor een bezoek aan House of MinaLima om wat voor reden dan ook helemaal geen optie, kan je gelukkig ook in hun online shop terecht! Tot slot vind je er ook nog een aantal props uit de Harry Potter films tentoongesteld. Items die je nergens anders kan bewonderen. Zoals het “Advanced Postion making book” uit Harry Potter and The Half Blood Prince. Je weet wel, dat boek dat Harry helpt tijdens zijn toverdrankenlessen bij professor Slughorn en dat eigendom is van de mysterieuze half-bloed prins. Het enige echte exemplaar staat tentoongesteld bij MinaLima. Ook kan je hier de enige echte toelatingsbrief van Harry voor Zweinstein bewonderen – en voor een paar schammele duizenden euro’s heb jij je eigen, met de handgeschreven door Miraphora, Zweinstein toelatingsbrief.

Als je dit zo leest zou je denken dat House of MinaLima een hele grote winkel is, maar in werkelijkheid is de boetiek eigenlijk best wel klein. Toch valt er bij House of MinaLima ontzettend veel te zien! De eerste etage is echt ingericht als winkel. Hier vindt je alle producten van MinaLima. Als je met de trap naar beneden gaat, kom je in het gedeelte waar props uit de Harry Potter films tentoongesteld staan.

Mijn collectie MinaLima art prints

Inmiddels ben ik trotse eigenaar van maar liefst 3 MinaLima prints, waarvan één zelfs gesigneerd is! Mijn allereerste print kocht ik tijdens mijn eerste bezoek aan de boetiek in 2022. Samen met mijn vriend kocht ik toen de premium (gesigneerde) print van Harry Potter and The Chamber of Secrets. En geloof me, het voelt echt magisch om een exclusieve print van MinaLima te kopen. De medewerkers van de boetiek zijn zo onwijs lief en als je een grote print koopt krijg je er een mega luxe House of MinaLima tas bij. Nu je weet dat Miraphora en Eduardo ware tovenaars zijn als het aankomt op vormgeving, zul je al wel verwachten dat deze tas werkelijk waar beeldschoon is. De tas voelt mega luxe aan alsof je iets bij een één of ander megaduur designermerk gekocht heb – alhoewel het zijn natuurlijk ook designers. Ik was er in ieder geval super trots op om met mijn mooie print en House of MinaLima tas over straat te gaan.

Precies een jaar later bracht ik weer een bezoek aan House of MinaLima en kocht ik niet één, maar zelfs twee prints! Mijn oog viel op de prachtige kleurrijke print van het aanzicht van de winkel. Naast de prachtige kleuren vond ik het leuk iets tastbaars mee naar huis te nemen van deze magische plek waar ik geweest ben. Ook de prijs van deze print vond ik een lachertje, dus ik kon hem echt niet laten liggen. De tweede print die ik kocht was een print van de cover van het boek “Life and Lies of Albus Dumbledore”. Het boek van Rita Skeeter. Ook bij deze print werd ik een beetje verliefd op de kleurencombinatie. Een andere reden waarom ik deze print zo tof vind, is dat er nauwelijks merchandise is van Rita Skeeter. En alhoewel dit boek dan wel niet over Rita maar over professor Perkamentus gaat, is het boek wel van Rita’s hand. En daarom vind ik het een echt Rita Skeeter item. Een officiële replica van het boek is er trouwens niet. Nog een reden waarom deze print zo tof is! Het zou helemaal gaaf zijn geweest als deze print ook gesigneerd zou zijn door Miraphora en Eduardo, maar helaas is ‘ie dat niet.

Mijn kleine verzameling MinaLima art prints is me erg dierbaar. Van elke print is maar een beperkte oplage en als die oplage uitverkocht is, komen de prints niet meer terug. Dit wordt aangegeven met cijfertjes onderaan de print. Zo heb ik van de cover van het boek van Rita Skeeter nummer 78 van de 1000. Ooit hoop ik in mijn huis een hele muur vol te kunnen hangen met MinaLima prints zodat ik mijn eigen MinaLima galerie heb. Maar tot die tijd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *