Home » Harry potter Studio’s Leavesden Londen – Verslag van mijn bezoek met foto’s

Harry potter Studio’s Leavesden Londen – Verslag van mijn bezoek met foto’s

The Making of Harry Potter Londen Studio Tour

Het is één van de meest magische plekken op de wereld als je het mij vraagt. Vorige week bezocht ik voor de tweede keer in mijn leven de Harry Potter studio’s in Leavesden net buiten Londen. En om de dag nog net iets magischer te maken was ik ook nog eens jarig! Ik kan je vertellen dat je verjaardag vieren in de Harry Potter studio’s heel speciaal is, maar daarover later meer. In deze blogpost vertel ik jullie over mijn magische verjaardag.

Om het ons gemakkelijk te maken hadden we een georganiseerde bustour geboekt. Wel hadden we besloten om met het ov terug te gaan zodat we onbeperkt de tijd hadden in de studio’s. Om 11.00 uur werden we door de bus opgehaald en ruim een uur later waren we er dan eindelijk! Zoals je op de foto kunt zien was ik erg gelukkig en kon ik niet wachten om naar binnen te gaan.

Mijn verjaardag vieren in de Harry Potter studio’s Leavesden!

Omdat het mijn verjaardag was kreeg ik een speciale Happee Birthdae batch, waar ik super blij mee was. Ik heb hem natuurlijk meteen opgespeld. Iedereen kon zien dat ik jarig was en dat voelde heel speciaal. Alle medewerkers feliciteerde me en van één van de teamleden kreeg ik een heel speciaal aandenken. Heel soms – als je geluk hebt – delen de medewerkers speciale freebies uit. Nadat één van hen mij feliciteerde vanwege mijn verjaardag kreeg ik een replica van het papiertje met Harry’s naam die uit de Goblet of Fire wordt gespuugd in het vierde deel. Het was niet alleen mijn verjaardag maar ook mijn geluksdag! Ik ben sinds 1,5 jaar een echte verzamelaar van Harry Potter items en replica’s, dus je begrijpt dat ik een gat in de lucht sprong! Deze replica’s zijn niet alleen heel zeldzaam omdat ze spaarzaam zijn met het uitdelen ervan, maar het is ook nog eens een heel bijzonder aandenken aan mijn trip naar Londen en mijn 31e verjaardag.

Mandrake

Hoogtepunten van mijn bezoek aan de Harry Potter Studio’s

Het allergrootste hoogtepunt heb ik hierboven al genoemd, maar afgezien van mijn verjaardag waren de kas van professor Sprout met de schreeuwende Mandrakes en een bezoek aan Privet Drive toch wel mijn favoriete momenten in de studio’s. Een jaar geleden is de kas van professor Sprout geopend als nieuw onderdeel van de studio’s. Dat was vlak na mijn eerste bezoek, helaas was de kas toen nog niet geopend en hadden we niet genoeg tijd om het huis van de Duffelingen te bekijken omdat we anders de bus van onze georganiseerde tour zouden missen. Dit jaar gingen we met het ov terug, dus konden we net zo lang blijven als we zelf wilden. Genoeg tijd dus om overal te kijken en van te genieten. Ik vind het zo mooi om te zien hoe ze alles gemaakt hebben. In de films lijkt alles zo levensecht, maar bijna alles is gemaakt van gips, hout en resin. Ook Gringotts Bank is één van mijn favoriete plekken in de studio’s. Het is werkelijk waar zo mooi gemaakt, ik kan het niet eens omschrijven. De eerste keer dat ik de draak zag die in Goudgrijp de kluis van de Van Detta’s bewaakt, schoot ik helemaal vol. Het was gewoon nét echt! Ik heb er maar één woord voor: magisch!

Gringotts Bank

O en dan hebben we Diagon Alley nog! Zoals je leest vind ik eigenlijk elk stukje van de studio tour een hoogtepunt. Het is ook allemaal gewoon zo mooi en magisch – ik kan toch onmogelijk kiezen! In Diagon Alley voelt het echt even alsof je in een tovenaarswinkelstraat bent en je al je spulletjes gaat kopen voordat je naar Hogwarts gaat.

Diagon Alley Harry Potter Studio's Leavesden Londen

Tot slot het Hogwarts kasteel. Dat is en blijft altijd één van de mooiste dingen die ik ooit gezien heb. Alhoewel het kasteel in het echt niet bestaat, is er in de studio’s een op schaal gemaakte replica. De eerste keer dat ik het kasteel in het echt zag werd ik er stil van. Dat ze zoiets ongrijpbaars werkelijkheid hebben laten worden, vind ik echt een wonder.

Hogwarts Castle in Harry Potter Studio's

Boterbier producten Harry Potter

Boterbier ijs!

Halverwege de tour is een eetgelegenheid waar je even een pauze kunt inlassen. Ze hebben er van allerlei lekkers, maar houd wel rekening met drukte. Dit is in de studio’s de enige plek waar je kunt eten en drinken, dus er staan best lange rijen. Voor Londense begrippen vind ik de prijzen voor het eten en drinken overigens best goed te doen. Wij besloten dat we geen grote trek hadden en namen alleen een lekker boterbier softijsje! Het softijsje kostte rond de 6 pond en kreeg je in een souvenirbeker die je mee naar huis kunt nemen. Daarnaast krijg je een gigantisch ijsje waar je wel met drie personen van kunt eten. Het boterbier softijs vond ik in tegenstelling tot boterbier zelf, wat ik tijdens mijn eerste bezoek aan de studio’s heb geproefd, erg lekker. Voor mij geen boterbier meer. Dat vond ik echt niet lekker en ik ben daar toen erg misselijk van geweest. Links het softijsje en rechts drink ik boterbier (vorig jaar 2022).

Om 18.00 uur verlieten we deze magische plek weer en gingen we met het ov terug naar ons hotel in Londen. Dit was veel eenvoudiger dan gedacht. Vanaf de studio’s in Leavesden rijdt een gratis pendelbus die je naar het station Watford Junction brengt. Daar stapten wij op de trein naar Euston station. Vanaf daar wat het nog maar slechts tien minuutjes lopen naar ons hotel. Binnenkort deel ik een blogpost met mijn tips voor een magisch weekend Londen.

Ben jij wel eens in de Harry Potter studio’s in Leavesden Londen geweest?

1 Reactie

 1. Deniz Kaplan
  15 juni 2023 / 18:09

  Lieve Ismay,

  Wat heb je het weer leuk geschreven, en ook leuk om foto’s te mogen zien van dit magische dag!
  Gezien mijn liefde voor Harry Potter, ben ik benieuwd naar je volgende posts.

  Keep going!

  Liefs,
  Deniz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *