Home » Top 10 toverstokken die ik graag wil hebben

Top 10 toverstokken die ik graag wil hebben

Top 10 toverstokken wishlist

Alhoewel ik inmiddels al een aardige verzameling toverstokken heb, is mijn collectie eigenlijk nog maar heel erg klein. Toen ik pas begon met verzamelen vond ik toverstokken wel het minst interessante item om te verzamelen. Daar kom ik nu op terug. Zeker als het gaat om gesigneerde toverstokken, zoals deze die ik onlangs vond op Vinted, is mijn jacht op gesigneerde exemplaren begonnen. Het zal je dan ook niet verbazen dat er nog een heleboel toverstokken zijn die ik graag aan mijn collectie wil toevoegen – het liefst met handtekening natuurlijk. Bovendien is een verzamelaar natuurlijk nóóit “uitverzameld”. In deze blogpost geef ik mijn top 10 toverstokken die nog op mijn magische verlanglijstje staan.

Top 10 toverstokken wishlist!

Hagrids toverstok
Het is één van de meest geliefde personages uit de Harry Potter Reeks. Dan hebben we het natuurlijk over niemand minder dan Rubeus Hagrid. Het kan ook niet anders, ook ik houd van de grote, vriendelijke reus – o wacht, dat is een andere film haha! – maar toch zou je het wel zo kunnen zeggen. Alhoewel Hagrid officieel geen toverstok mag bezitten en eigenlijk helemaal niet mag toveren, doet hij dit stiekem toch. Met zijn betoverde roze paraplu haalt hij zo nu en dan wat magische streken uit. Zo zorgt hij er bijvoorbeeld voor dat Harry’s neefje Dirk (Dudley) een varkensstaart krijgt als hij Harry’s verjaardagstaart probeert op te eten. 

Tokyo Exclusive Hedwig Wand
Exclusieve toverstokken. Als ik ergens van houd dan is het wel het woordje exclusief, gesigneerd of limited. Dit zijn namelijk de pareltjes waar je niet zomaar aan komt en daardoor ook waardevoller zijn. Onlangs is in Tokyo een nieuwe Warner Bros Harry Potter Studio geopend. En wat denk je? Daar verkopen ze een toverstok in de vorm van Hedwig! Die moet ik natuurlijk hebben… maar hoe zou ik daar ooit aan moeten komen. Het ziet er niet naar uit dat ik snel (of überhaupt ooit waarschijnlijk) naar Tokyo zal gaan – al zou ik dat wel heel graag willen! Toch is het me misschien gelukt er eentje via een personal shopper te bemachtigen. Nog even duimen dat het gelukt is en hij goed aankomt! Dus wie weet lees je hier binnenkort meer over op mijn blog.

Toverstok van Jacob Kowalski
Een andere toverstok – wat eigenlijk ook niet echt een toverstok is – die ik nog heel graag zou willen hebben, is de toverstok van Jacob Kowalski. Newt’s dreuzelvriend in de Fantastic Beasts serie. In het (vooralsnog?) laatste deel Secrets of Dumbledore krijgt Jacob z’n eigen stok. Weliswaar een toverstok zonder magie, maar het is en blijft een stok. Ik vind Jacob echt een geweldig personage en omdat zijn dreuzeltoverstok dus eigenlijk helemaal geen toverstok is, vind ik hem extra speciaal. Wellicht komt Dan Fogler ooit nog eens naar Dutch Comic Con, dan zorg ik dat ik zijn toverstok heb zodat ik deze kan laten signeren voor in mijn collectie!

The Golden Trio
Harry’s toverstok was (misschien niet heel verrassend) één van de eerste toverstokken in mijn collectie. Van Hermelien haar toverstok heb ik een hele speciale uitgave, namelijk de echte houten versie (komt binnenkort een review over online!). Dus van het Golden trio heb ik alleen de toverstok van Ron nog niet. En dat kan natuurlijk niet. Ik ben gek op Ronnieponnie! Dus je begrijpt dat deze nog op mijn toverstokken wishlist staat. 

Toverstokken set Fred & George
Oké, dit is misschien een beetje valsspelen… maar er zijn zoveel toverstokken die ik nog graag aan mijn collectie wil toevoegen, dat ik creatief moet zijn. En laten we wel wezen de toverstokken set van de broertjes Fred & George is één product. Dus ik vind dat het telt. Ik ben gek op de Wemel tweeling en dus ook deze toverstokken mogen niet ontbreken in mijn verzameling. Daarnaast vind ik de display erg tof en deze zou prachtig staan in mijn vitrinekast bij de rest van de spullen van de tweeling. Wist je dat de toverstokken van de tweeling zo gemaakt zijn dat als je ze tegen elkaar aanhoudt de toverstokken op een bezemsteel lijken. Ik bedoel hoe tof is dat?! En ook om die reden beschouw ik deze stokken als één.

De Zegevlier / Elder Wand
Niet omdat het de machtigste toverstok op de wereld is – ik ben immers een dreuzel en ik kan helemaal niet toveren – of omdat de Elder wand zo mooi is. De Elder wand speelt zo’n belangrijke rol in alle films (zowel in Harry Potter als in Fantastic Beasts) dat elke Harry Potter verzamelaar deze wel moet hebben. Anders kun je jezelf geen waardige verzamelaar noemen – nee, dat is een grapje. Daarnaast is De Elder Wand één van de drie elementen van de Relieken van de Dood (oftewel Deathly Hallows) en het is mijn doel alle drie deze onderdelen (de steen der wijzen, de onzichtbaarheidsmantel en dus de Elder wand) te verzamelen.

Toverstok Arthur Wemel
Er is veel, maar dan ook, véél te weinig merchandise van dit personage. Wat mij betreft is Arthur Weasley één van de meest ondergewaardeerde personages uit de Harry Potter reeks. Dus de items die er van Arthur zijn, wil ik dan ook allemaal hebben. Dus ook zijn toverstok.

Luna Lovegood toverstok
De toverstok van Luna Lovegood heeft – met een beetje fantasie – de vorm van een tulp. Als echte Hollander of Dutchie moet ik die dan natuurlijk hebben! Ik kom per slot van rekening uit het tulpenland! Technisch gezien heb ik de toverstok van Luna al, maar deze is miniatuurformaat en hoort bij de Mattel pop die ik van haar heb. Daarnaast is Luna natuurlijk een erg geliefd personage en heb ik nog veel te weinig merchandise van haar in mijn verzameling.

Toverstok Draco Malfidus
Een personage die ik lange tijd te weinig gewaardeerd heb, maar waar ik nu groot fan van ben. Dit komt vooral doordat ik er achter ben gekomen hoe een tof persoon Tom Felton is. Niet dat ik hem persoonlijk heb ontmoet of zo – I wish… Maar hij doet heel veel voor zijn fans, probeert niet per se van zijn tovenaarsimago af te komen en is (naar horen zeggen) een super vriendelijk persoon. Dat maakt dat ik een klein beetje een crush op hem heb gekregen. En tja… als ik hem dan niet kan krijgen, dan moet ik maar genoegen nemen met z’n toverstok – niet doordenken😉!

De toverstok van professor McGonagall
Toen ik erachter kwam dat de toverstok van professor McGonagall collectors editie van The Noble Collection niet meer verkrijgbaar is, brak mijn hart even. Deze toverstok zou ik namelijk heel graag aan mijn collectie willen toevoegen als een ode aan Maggie Smith, die inmiddels al de prachtige leeftijd van 88 jaar heeft bereikt. Een fantastische actrice die naast Harry Potter, nog heel veel andere rollen heeft vertolkt in haar acteercarrière.

Zo dit was mijn top 10 toverstokken lijstje, al zou ik best nog even door kunnen gaan hoor – haha! Welke toverstok is jouw favoriet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *