Home » Mijn Harry Potter verzameldoelen voor 2024

Mijn Harry Potter verzameldoelen voor 2024

Nu de laatste dagen van 2023 geteld zijn, lijkt het mij leuk om mijn verzameldoelen voor 2024 met jullie te delen. De afgelopen maanden stond het verzamelen een beetje op een laag pitje vanwege de kleine heks of tovenaar die in mijn buik groeit en alles wat daarvoor gekocht moest worden. Je begrijpt het denk ik wel als ik zeg dat er even weinig galjoenen en zilveren sikkels over bleven om aan Harry Potter spullen uit te geven. Maar nu bijna alle babyspullen in huis zijn, durf ik langzaamaan weer aan mijn andere grote financiële lek te denken. Nu moet ik eerlijk bekennen dat het, na een half jaar, ook wel weer behoorlijk begint te kriebelen om mijn collectie uit te breiden.

Mijn Harry Potter verzameldoelen voor 2024:

 1. Replica van de Steen der Wijzen van The Noble Collection
  Ik zeg al een hele tijd dat ik heel graag de replica van de Steen der Wijzen aan mijn collectie zou willen toevoegen. Ik vind deze replica één van de mooist nagemaakte replica’s van Noble Collection en daarnaast is het natuurlijk ook een heel iconisch item voor Harry Potter. Het is immers hetgene waar het in de eerste film allemaal mee begon. Hopelijk kan ik aan het eind van volgend jaar eindelijk zeggen dat ik deze aan mijn collectie heb toegevoegd.
 2. Mijn vitrinekast uitbreiden
  Komend jaar wil ik mijn vitrinekast anders gaan inrichten. Mijn collectie staat nu uitgestald in één enkele Billie boeken/vitrinekast en deze begint te vol te raken waardoor het er nu best wel rommelig uitziet. De hoogste tijd om een tweede vitrinekast aan te schaffen!
 3. Themaplank voor de familie Zwarts
  Ik heb al een heel leuk idee hoe ik mijn verzameling tentoon wil stellen. Ik wil namelijk themaplanken gaan maken, zoals een plank toegewijd aan de familie Zwarts. Hopelijk kan ik jullie hier binnenkort al meer over vertellen, want ik ben er al mee begonnen. Ik had nog maar heel weinig merch wat met de familie Zwarts te maken heeft en als je een hele plank in je collectie wilt toewijden aan een bepaald onderdeel van de films, moet je hier natuurlijk wel spullen voor hebben. Gelukkig komt hier snel verandering in. De eerste spulletjes voor op de plank zijn namelijk al gekocht (kerstcadeautje aan mezelf omdat ik veel heb bijgedragen aan de organisatiedoelen van mijn werk en ook heel erg ben gegroeid zowel in mijn werk als persoonlijk – haha letterlijk en figuurlijk nu er een baby in mijn buik groeit). Hoe ik de plank precies ga inrichten, houd ik nog even voor mezelf. Binnen een paar maanden hoop ik jullie een shelf tour te geven van de familie Zwarts plank in mijn vitrinekast.
 4. Themaplank voor professor Dolores Umbridge
  Om even in dezelfde lijn door te pakken wil ik ook een plank toewijden aan professor Dolores Umbridge. Nu staan haar toverstok, een poeslief kattenbordje en het Umbridge servies al in mijn collectie, maar er is nog zoveel meer merch van professor Umbridge wat ik graag aan mijn collectie zou willen toevoegen. Denk maar aan de veer waarmee Harry zijn strafwerk moet schrijven, de kattenbroche die ze draagt in de film, die is nagemaakt door The Wizarding Trunk en zo kan ik nog wel even doorgaan. Veel mensen hebben een hekel aan dit personage en stiekem heb ik dat zelf ook een beetje, maar je kunt niet anders dan toegeven dat professor Dolores Umbridge een gevoel voor stijl heeft. Alles is roze en ze is gek op katten en laat ik dat nou zelf ook zijn! Deze stijl wil ik dan ook terug laten komen in de inrichting/vormgeving van mijn plank voor Dolores Umbridge.
 5. Een magical creature adopteren
  Het afgelopen jaar kreeg ik een wel heel bijzonder verjaardagscadeau van mijn vriend. Ik kreeg namelijk een levensechte replica van een demiguise van Spelunca Art. Ik was zo onder de indruk van de pop, dat ik mijn zinnen heb gezet op nog een replica. Zo ben ik verliefd geworden op de Mooncalf die zij ook maken. Maar ook Lisanne van Lisannesworld maakt prachtige magische beesten. Een baby niffler bijvoorbeeld, die ik heel graag aan mijn collectie zou willen toevoegen.
 6. Bijzondere items van The Wizarding Trunk en Litjoy
  Deze twee Harry Potter subscriptie boxen zijn echt magisch. Zij maken zulke bijzondere en unieke dingen die nergens anders verkrijgbaar zijn. Denk hierbij aan toverdranken, replica’s en prints. Overigens is Litjoy onlangs gestopt met de abonnementen box, maar hun magische webshop blijft wel open. Nu is het voor mij erg lastig om aan de box van The Wizarding Trunk te komen – door de hoge verzendkosten en de daarbovenop komende invoerkosten wordt de box bijna onbetaalbaar voor iemand uit Nederland. Daarom jaag ik altijd op items uit deze subscriptie boxen via facebookgroepen, Vinted en Marktplaats. Dat maakt de items voor mij een stuk lastiger om aan te komen. Daarnaast worden veel items uit deze boxen meer waard nadat het item niet meer verkrijgbaar is in hun webshop. Dat helpt natuurlijk ook niet heel erg mee. Momenteel ben ik nog op zoek naar de mini replica van de schoentjes van Luna en de Happee birthdae cake van Hagrid van The Wizarding Trunk en het zwadderig medaillon van Litjoy. Ik weet dat ze allebei nog verkrijgbaar zijn via hun online webshops, maar die verzendkosten maken deze items ongekend duur. Dus de jacht gaat nog even door.

Dit zijn mijn verzameldoelen voor 2024! Ben jij ook een Harry Potter verzamelaar? En stel jij ook verzameldoelen voor jezelf aan het begin van een nieuwjaar? Ik hoor graag in de comments wat jij komend jaar aan je collectie zou willen toevoegen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *