Home » 8 magische plekken op mijn Harry Potter Bucketlist

8 magische plekken op mijn Harry Potter Bucketlist

Plekken op mijn Harry Potter Bucketlist

Als dreuzelmeisje wil ik mijn leven natuurlijk zoveel mogelijk vullen met Harry Potter magie als de dreuzelwereld toelaat. Gelukkig zijn er een heleboel plekken in de wereld die je als dreuzel gewoon kunt bezoeken, maar die wel thuishoren in de Wizarding World. In deze blog deel ik 8 magische plekken die op mijn Harry Potter Bucketlist staan.

Wizarding World in Universal Orlando in Amerika

Eigenlijk kon ik helemaal niet kiezen tussen de nummer 1 en 2 in mijn lijstje. Laten we het erop houden dat ze samen op een gedeelde eerste plaats staan, maar omdat de Harry Potter Studio Tour in Japan pas net geopend is, zet ik die op de tweede plek. Universal Orlando staat wat dat betreft al veel langer op mijn Harry Potter bucketlist. In de Wizarding World in Universal Orlando waan je je echt even in de Toverwereld. Een deel van het park is namelijk ingericht als de toverwinkelstraat Diagon Alley en Hogsmaede. Je hebt er alle winkeltjes zoals je in de films ook ziet. Honeydukes, Zwerkbal benodigdheden, de fopshop van de Weasley twins én zelfs Gringotts Tovenaarsbank met de Hongaarse Bultrug bovenop het gebouw die ook nog eens écht vuur spuwt! Het allerbeste van dit alles; je kunt de winkeltjes ook echt bezoeken en er allerlei magische spulletjes kopen. Dat hoef je tegen een verzamelaar natuurlijk maar één keer te zeggen.

Warner Bros Harry Potter Studio Tour Tokyo

Ook hoog aan mijn bucketlist staat een bezoek aan de Harry Potter Studio’s in Tokyo, Japan. Ik ben niet echt het wunderlusttype die graag verre reizen maakt, maar voor zo’n magische bestemming als Tokyo maak ik een uitzondering. Niet alleen vanwege de Harry Potter Studio’s lijkt Tokyo mij een mooie reisbestemming. Sowieso is Japan natuurlijk een fantastische reisbestemming – je reist letterlijk de halve wereld over als je hiernaartoe gaat (hoe gaaf is dat?!). Daarnaast lijkt het mij een hele bijzondere ervaring om in een stad te zijn met een hele andere cultuur. Tokyo is niet alleen een magische bestemming vanwege de Harry Potter Studio’s, door de andere cultuur waan je je letterlijk in een hele andere wereld!

Harry Potter New York Store

Een trip naar New York is voor velen een bucketlist dingetje. Dat is voor mij niet anders. Alhoewel ik eigenlijk helemaal niet zo’n stadsmens ben – ik houd niet zo van al die drukte – is dat bij New York gewoon iets dat ik maar voor lief moet nemen. Dat zal wel moeten als ik naar één van de grootste Harry Potter winkels in de wereld toe wil. Trek er gerust een dag vooruit, want met maar liefst 3 verdiepingen is een bezoek aan de Harry Potter New York Store echt een belevenis. Je begrijpt dat ik als ik naar New York ga, ik een aparte koffer betoverd met een Zwelspreuk meeneem, voor alles wat ik daar zou kopen…

Voorlopig zit een tripje New York er nog niet in, maar gelukkig heeft de Harry Potter New York Store ook een online shop. Mocht je online gaan shoppen, houd dan wel rekening met de verzend- en inklaringskosten.

Jacobite Train Schotland

Een ritje maken met de Jacobite Train in Schotland

Welke Harry Potter fan droomt er nou niet van om een ritje te maken met de Hogwarts Express?! In Schotland kun je in Fort William met de Jacobite Train naar Mallaig. Jacobite Train zegt je misschien niet zoveel, maar als ik het de Harry Potter Trein, Hogwarts Express of, voor ons dutchies, de Zweinstein Express noem, weten we allemaal waar ik het over heb. De tocht is zo’n 41 kilometer en duurt ongeveer twee uur. Daarmee leg je een route af over de West Highland Railways. Tijdens deze route zul je langs plekken komen waar ook filmopnames zijn gemaakt voor Harry Potter.

Een paar jaar geleden ben ik op Stedentrip geweest naar Edinburgh en heb ik een tour gedaan door de Highlands van Schotland – ook dat was magisch trouwens! Tijdens deze tour zijn we ook door het plaatsje Fort William gereden, al was ik me toen niet bewust van het feit dat je hier op de stoomtrein kan stappen en een trip kan maken langs een aantal magische plekken uit de Harry Potter films. Als ik dat geweten had…

Dobby’s graf bezoeken in Wales

Dobby’s dood… het is wat mij betreft het zieligste moment uit de boeken- en filmreeks. Veel Harry Potter – of moet ik zeggen Dobby – fans denken daar net zo over als ik. Elk jaar bezoeken duizenden fans het graf van Dobby in Wales. Dobby’s graf ligt verstopt in de duinen van Freshwater Beach in het plaatsje Pembrokeshire. Dezelfde plek als waar de scéne waarin de heldhaftige huiself werd vermoord door niemand minder dan de dooddoener Bellatrix van Detta, werd gefilmd. Sinds de laatste film hebben fans van Dobby zelf een graf voor de huiself gecreëerd door stenen neer te leggen met teksten zoals “Hier ligt Dobby, een vrije elf”. Er is een tijdje discussie geweest of het graf van Dobby mocht blijven. De toestroom fans en de hoeveelheid attributen (vooral sokken) die zij achterlieten bracht de leefbaarheid van het natuurgebied in gevaar. Gelukkig mag het graf blijven bestaan. Toch is de toekomst van het graf van Dobby onzeker. Voordat het graf verdwijnt hoop ik deze magische plek nog te bezoeken!

The London Zoo

We herinneren ons allemaal wel het iconische moment uit de eerste film in het reptielenhuis waarbij Harry voor het eerst tegen een slang praat. Als de slang ineens lijkt te reageren kan zijn neefje Dirk zijn ogen niet geloven en duwt Harry aan de kant. Harry valt op de grond en op dat moment verdwijnt op magische wijze het glas van het slangen verblijf waardoor Dirk zonder pardon in het souterrain valt. De slang glibbert langs hen heen en bedankt Harry voor zijn vrijheid.

Dit iconische moment is niet opgenomen in een studio, maar in The London Zoo. En dat maakt het voor ons dreuzels gemakkelijk om hiernaartoe te gaan! Tijdens mijn volgende stedentripje naar Londen, wil ik zeker een dag reserveren om naar The London Zoo te gaan en deze magische plek te bezoeken. Niet alleen leuk omdat het met Harry Potter te maken heeft, maar ook omdat een dagje dierentuin natuurlijk een super leuke activiteit is tijdens een weekendje weg of vakantie!

Hogwarts in The Snow

Elk jaar worden de Harry Potter Studio’s in Londen in de maanden november en december omgebouwd tot een betoverend winterparadijs. Nu ben ik al twee keer in de Harry Potter Studio’s geweest, maar nog nooit in de winter of met kerst. En alhoewel een bezoek aan de Harry Potter Studio Tour natuurlijk altijd magisch is, is een bezoek tijdens Hogwarts in The Snow nóg magischer! Sommige delen van de studio’s zijn dan bedekt met een laagje sneeuw. Daarnaast zijn er in deze periode speciale activiteiten te doen in de Grote Zaal en het Verboden Bos en hebben ze in de souvenirshop meer winter- en kerstgerelateerde items zoals kerstornamenten. Wat lijkt het mij magisch om het kasteel een keertje in de sneeuw te zien! Sowieso een reden om nog een keertje terug te gaan!

The Elephant House in Edinburgh

Ik ben al eens in Edinburgh geweest. Twee keer zelfs. En ik zal het je nog sterker vertellen, ik ben zelfs langs The Elephant House gelopen en heb ook nog even naar binnen gegluurd. Wegens tijdgebrek en drukte besloten we toen niet naar binnen te gaan. Toch zou ik er graag nog een keer naartoe willen om wél binnen een kopje thee te drinken. The Elephant house is een café waar J.K. Rowling regelmatig aan haar boeken voor de Harry Potter reeks schreef. Nu begrijp je dan ook waar de drukte vandaan komt. Mocht ik ooit nog eens in Edinburgh zijn, sla ik een bezoek aan The Elephant House niet nog eens over.

Ben jij wel eens op één van deze magische plekken geweest? Wat staat er op jou Harry Potter Bucketlist?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *